Вредни храни за Кучето

вредни храни за кучето

Kучетата усвояват храната по различен начин от хората и храненето с вредни храни може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Пресните плодове и зеленчуци са полезни за тях , въпреки че не са жизненоважни .

вредни храни за кучето

Всички се изкушаваме от време на време да дадем от масата на кучето си , особено когато ни гледа с онези големи мили очички . Въпреки , че повечето храни за хората са напълно безопасни за нашето куче , то има и такива които са вредни.

Вредни храни за кучето

1. Авокадо – докато авокадото е полезно за хората, при кучетата нещата стоят малко по-различно. Авокадото съдържа токсичното за кучетата вещество персин – който причинява повръщане и диария при кучетата.

Реклама

2. Череши – Черешите съдържат веществото Цианид , което е токсично за вашето куче. Цианидът нарушава клетъчния транспорт на кислород, което означава, че кръвните клетки на вашето куче не могат да получат достатъчно кислород. Ако вашето куче яде череши, внимавайте за разширени зеници, затруднено дишане и червени венци, тъй като това може да са признаци на отравяне с цианид.

3. Домати – Зеленината в доматите , както от вън , така и сърцевината съдържат токсичното вещество – соланин . Докато кучето ще трябва да изяде голямо количество от домати, за да се разболее, по-добре е да пропуснете доматите .

4. Лук – Никога не позволявайте на кучето или котката ви да се хранят с всички разновидности на лука .Яденето на лук може да причини разкъсване на червените кръвни клетки на вашето куче и може да причини повръщане, диария, стомашна болка и гадене.

Реклама

Ползи при домашно приготвената храна + рецепта

Вредни храни за Кучето

5. Грозде – Гроздето и стафидите (сушено грозде) са много токсични за кучетата, независимо от породата, пола или възрастта на кучето. Всъщност гроздето е толкова токсично, че може да доведе до остра внезапна бъбречна недостатъчност. Винаги имайте предвид този опасен за кучетата плод.

5. Ядки – Не всички видове ядки са вредни за кучето , но могат да доведат до здравословни проблеми , тъй като са с високо съдържание на мазнини .Осолените ядки също могат да доведат и до задържане на вода .

6. Кафе (Кафени зърна) – Кафето и кафените зърна са много токсични за кучетата. Поглъщането на едно зърно може да е животозастрашаващо за вашето куче или котка. Уверете се , че вашият домашен любимец няма достъп до кафето или утайката .

7. Шоколад – В какаото се съдържат две токсични вещества за вашето куче – теобромин и кофеин . 40-50 мг. на килограм , могат да доведат до сърдечни проблеми .

Реклама

8. Зелени картофи – Зелените картофи , също като Доматите съдържат токсичното вещество соланин .

9. Повечето от подправките са вредни за кучетата , затова силно ви препоръчваме да избягвате да давате храна с подправки.

Сподели
Туитни

Свързани статии

Здравословни проблеми при кучетата

Здравословни проблеми при кучетата

Здравето на кучетата е от съществено значение, но като грижливи стопани, понякога неосъзнато не отделяме достатъчно внимание на поддръжката и защитата на нашите космати приятели

С куче на море - плажове за домашни любимци

С Куче на море, Къде? Плажове в България

Всяка година посещението на Българското Черноморие с куче става все по-сложно, общините налагат забрани за кучета по плажовете в България. От Pet4you ви съветваме преди

Статии и съвети за домашни любимци

pet4you

Всяка година все повече кучета и котки срещат съдбата си на улицата.

Не изхвърляйте домашния си любимец !

Осинови
Промотирани обяви
Любими
Груминг салони

Вход

Регистрация

Нова Парола

Моля, въведете вашето потребителско име или имейл адрес, ще получите връзка за създаване на нова парола по имейл.