Как да се грижим за чихуахуа ?

как да се грижим за чихуахуа

Ако наскоро сте осиновили чихуахуа или мислите да си вземете такова за нов най-добър приятел, прочетете, за да научите повече за това как да се грижим за чихуахуа.

Чихуахуа е една от най-сладките породи кучета. Те са малки по размер, с кръгло лице, малък нос и дръпнати уши.

Съществуват различни видове чихуахуа: дългокосмести и късокосмести. Те имат толкова красиво изражение и характер, че ги правят много популярни сред хората, които искат да имат куче за свой домашен любимец.

Реклама

Какво представлява чихуахуа?

Чихуахуа е порода кучета, която произхожда от Мексико. Подобно на китайската порода шар-пей, чихуахуа е порода, която е създадена за лов на дребни гризачи. Поради малкия си размер обаче, чихуахуа не е добър ловец. Въпреки това то е известно със своята интелигентност и лоялност, което го прави чудесна компания както за хора, така и за други кучета.

Как да се грижим за чихуахуа?

Грижата за малкия приятел е изключителна важна , въпреки малките размери на породата те се нуждаят от известно количество внимание и грижи. За да расте чихуахуа здраво и щастливо, спазвайте следните няколко съвета.

късокосместо чихуахуа

Диета за чихуахуа

Въпреки че са малки животни, чихуахуа са много активни и трябва да се хранят често. Трябва да им давате малко количество храна наведнъж, тъй като храносмилателната им система не може да обработи голямо количество храна.

Реклама

За да изчислите необходимата храна за чихуахуа, използвайте калориен калкулатор за кучета

Като дребна порода кучета, чихуахуа може да има специални изисквания към храненето.

Идеалната диета за чихуахуа трябва да е с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на протеини, витамини и фибри и с ниско съдържание на захар и сол. ,

Идеалният хранителен режим за чихуахуа е разнообразен, включващ протеини, зеленчуци и плодове с хранения 2 пъти дневно и наградки, през останалата част от деня.

Реклама

Груминг за чихуахуа

Като се има предвид, че чихуахуа имат различни видове козина, подстригването на вашето чихуахуа ще зависи от вида на козината, която има.

Чихуахуа с дълга козина ще трябва да се разресва често, поне три пъти седмично. Като се използва четка, за да се отърве от разпуснатата козина от тялото му. Може да има здравословни проблеми, ако козината му не се почиства правилно.

Подстригвайте ноктите на вашето чихуахуа често, тъй като те растат бързо, ако все пак изпитвате страх или несигурност, обърнете се към професионален грумър

Измивайте зъбите му 3-4 пъти седмично , за да предотвратите проблеми със зъбите

груминг за чихуахуа

Използвайте специално разработен разтвор за почистване на кучешки уши и памучна топка или мека кърпа, за да почистите големите уши на вашето чихуахуа, когато се замърсят.

Груминг салоните за кучета, могат да извършват това, ако се страхувате или не знаете как да подходите.

Обучение на чихуахуа

Всички видове домашни любимци изискват обучение и общуване и вашето чихуахуа не е изключение. Въпреки това, чихуахуа не се обучават лесно, така че ще трябва да сте търпеливи и последователни, когато го обучавате

Ако все пак търсите куче, което може да бъде обучено лесно, вижте кои са най-интелигентите породи кучета

Започнете обучението с лесни команди: Седни, стани, ела тук, легни .

Придържайте се към една команда, докато я усвои и го награждавайте всеки път, щом я изпълни правилно.

Ако вашето кученце е разсеяно или объркано, то няма да има представа какво се случва и тренировката става неефективна.

Чихуахуа вероятно ще се опита да ви накара да си играете вместо да работите и ще се изненадате колко е добро в това, въпреки това вие трябва да покажете постоянство

Все пак чихуахуа е домашно куче и може би най-важното обучение би било, къде да ходи до тоалента.

Ако не успявате да се справите сами с обучението, винаги можете да посетите треньор на кучета.

Заключение

Тази популярна малка порода кучета е перфектна за отглеждане в апартамент. Въпреки високата си активност, те се нуждаят от малки разходки и не много количество храна, което ги прави идеални за хора не разполагащи с много свободно време.

Сподели
Туитни

Свързани статии

Здравословни проблеми при кучетата

Здравословни проблеми при кучетата

Здравето на кучетата е от съществено значение, но като грижливи стопани, понякога неосъзнато не отделяме достатъчно внимание на поддръжката и защитата на нашите космати приятели

С куче на море - плажове за домашни любимци

С Куче на море, Къде? Плажове в България

Всяка година посещението на Българското Черноморие с куче става все по-сложно, общините налагат забрани за кучета по плажовете в България. От Pet4you ви съветваме преди

Статии и съвети за домашни любимци

pet4you

Всяка година все повече кучета и котки срещат съдбата си на улицата.

Не изхвърляйте домашния си любимец !

Осинови
Промотирани обяви
Любими
Груминг салони

Вход

Регистрация

Нова Парола

Моля, въведете вашето потребителско име или имейл адрес, ще получите връзка за създаване на нова парола по имейл.