7-те Най-подходящи породи котки за апартамент

породи котки подходящи за апартамент

Подходящите породи котки за апартамент са много, стига да сте готови да им осигурявате достатъчно забавления и игри през деня. Но някои породи просто са по-лениви от други и им е необходимо да изразходват по-малко количество енергия през, за да бъдат щастливи. Докато при други, ако не им осигурявате достатъчно внимание, могат да бъдат истински вредители.

Осигуряването на кът за котката е от ключово значение. Известно на всички е ,че котките обичат да се напичат на слънце. Много е важно осигуряването на достатъчно място на котката до прозореца и по възможност достъп до терасата, когато сте си вкъщи .

Ако все пак не държите толкова много на породата, можете да осиновите коте и да го приобщите към правилните навици, още от малко.

Реклама

Котка или куче ?

Ако все още не сте напълно сигурни, че искате да си вземете котка за апартамента ви, вижте 10 мини породи кучета (играчка) . Повечето от тях са дружелюбни и подходящи за отглеждане в апартамент.

Например помераните имат много сходни на котките навици и стига да нямате други любимци, те ще са силно привързани към вас.

Подходящи породи котки за апартамент

Както вече казахме всички котки са подходящи за отглеждане в апартамент, но има по-спокойни и послушни котки, който ще бъдат приобщени по-лесно към семейната среда и няма да им е необходимо кой знае колко внимание.

Реклама

1. Рагдол (Ragdoll)

Голяма и мускулеста порода с полудълга и копринено гладка козина, като добавим и големите и сини очи, просто няма как да не ви очарова.

голяма котка за апартамент
Снимка на Kanashi on Unsplash

Радгол е много спокойна, интелигента и тиха порода котки с ниско ниво на активност. Изключително привързана към стопаните си и приятелски настроена към непознати хора и други котки, което я прави идеална порода котки за апартамент.

2. Британска късокосместа котка

Британската късокосместа е най-популярната котешка порода във Великобритания до 1999 г.

Има спокоен и уравновесен характер, отстъпчива и толерантна порода, особено към деца. Идеално съжителства с други домашни любимци .

Реклама
породи котки подходящи за апартамент

Характеристики на породата: Мъжките екземпляри тежат от 5 – 10 кг, а женските 5 – 7 кг.

Ще я познаете по гъстата и с подкосъм козина, както и голямата и кръгла глава.

3. Персийска котка

Персийските котки са спокойни, любвеобилни, изпълнени с доверие към хората. Обикновено си избират един от членовете на семейството, когото истински боготворят и са му изцяло предани. Настоятелно искат да им се обърне внимание като стоят до стопанина си и го гледат в очите.

сива персийска котка

Характеристики на породата : Копринено мека козина, дълга около 10 сантиметра, а около врата може да достигне и 20см. Персийските котки са средни по големина, достигащи до 5-6 килограма. Стандартът позволява всякакви разцветки, като към момента са признати над 150 различни вида.

4. Бирманска котка

Бирмата е послушна котка, за която се твърди, че произхожда от храмовете на древна Бирма. Тези котки са едни от най-лесните за отглеждане и не създават неприятности. През нощта рядко биха ви събудили, по-скоро ще се намърдат някъде в краката ви.

Идеално се разбират с малки деца и други домашни любимци.

5. Хималайска котка

Дългокосместа домашна котка, наподобяваща персийската, Хималайските котки са сладки, нежни и добродушни, предпочитат живота на закрито, което ги прави идеални котки за апартамент. Те не обичат нищо повече от вниманието на стопаните си и обожават редовното галене и подстригване. Въпреки че тези котки обикновено са силно социални животни, известно е, че понякога са доста капризни.

6. Мейн Кун

Мейн кун има отличителеният външен вид на малък рис. Масивна и мускулеста котка с дебела и дълга опашка. Големите и размери могат да ви наведат на мисълта, че и е необходимо голямо жилищно пространство. Обаче те са спокойни и обичат да се излежават.

порода-котки-мейн-кун

7. Руска синя котка

Интелигентна, игрива, съобразителна, с мелодично и ненатрапчиво мяукане. Поначало много резервирана и тиха, тя е недоверчива към непознати, но е много мила и нежна със стопаните си. Те обичат да играят с различни играчки и развиват лоялни връзки с любимите си хора и други семейни домашни любимци. Обикновено са резервирани около непознати, освен ако не са отгледани в активно домакинство.

Заключение

Докато котките имат всичко необходимо, както физически, така и психически, те могат да живеят във всякакъв размер къща. Но както установихме, някои са по-подходящи за живот в апартамент, отколкото други, поради чертите на характера и нивото на активност. Вземете една от тези породи котки и направете апартамента си по-малко скучен.

Сподели
Туитни

Свързани статии

Здравословни проблеми при кучетата

Здравословни проблеми при кучетата

Здравето на кучетата е от съществено значение, но като грижливи стопани, понякога неосъзнато не отделяме достатъчно внимание на поддръжката и защитата на нашите космати приятели

С куче на море - плажове за домашни любимци

С Куче на море, Къде? Плажове в България

Всяка година посещението на Българското Черноморие с куче става все по-сложно, общините налагат забрани за кучета по плажовете в България. От Pet4you ви съветваме преди

Статии и съвети за домашни любимци

pet4you

Всяка година все повече кучета и котки срещат съдбата си на улицата.

Не изхвърляйте домашния си любимец !

Осинови
Промотирани обяви
Любими
Груминг салони

Вход

Регистрация

Нова Парола

Моля, въведете вашето потребителско име или имейл адрес, ще получите връзка за създаване на нова парола по имейл.