7-те Най-подходящи породи котки за апартамент

породи котки подходящи за апартамент

Подходящите породи котки за апартамент са много, стига да сте готови да им осигурявате достатъчно забавления и игри през деня. Но някои породи просто са по-лениви от други и им е необходимо да изразходват по-малко количество енергия през, за да бъдат щастливи. Докато при други, ако не им осигурявате достатъчно внимание, могат да бъдат истински вредители.

Осигуряването на кът за котката е от ключово значение. Известно на всички е ,че котките обичат да се напичат на слънце. Много е важно осигуряването на достатъчно място на котката до прозореца и по възможност достъп до терасата, когато сте си вкъщи .

Ако все пак не държите толкова много на породата, можете да осиновите коте и да го приобщите към правилните навици, още от малко.

Котка или куче ?

Ако все още не сте напълно сигурни, че искате да си вземете котка за апартамента ви, вижте 10 мини породи кучета (играчка) . Повечето от тях са дружелюбни и подходящи за отглеждане в апартамент.

Например помераните имат много сходни на котките навици и стига да нямате други любимци, те ще са силно привързани към вас.

Подходящи породи котки за апартамент

Както вече казахме всички котки са подходящи за отглеждане в апартамент, но има по-спокойни и послушни котки, който ще бъдат приобщени по-лесно към семейната среда и няма да им е необходимо кой знае колко внимание.

1. Рагдол (Ragdoll)

Голяма и мускулеста порода с полудълга и копринено гладка козина, като добавим и големите и сини очи, просто няма как да не ви очарова.

голяма котка за апартамент
Снимка на Kanashi on Unsplash

Радгол е много спокойна, интелигента и тиха порода котки с ниско ниво на активност. Изключително привързана към стопаните си и приятелски настроена към непознати хора и други котки, което я прави идеална порода котки за апартамент.

2. Британска късокосместа котка

Британската късокосместа е най-популярната котешка порода във Великобритания до 1999 г.

Има спокоен и уравновесен характер, отстъпчива и толерантна порода, особено към деца. Идеално съжителства с други домашни любимци .

породи котки подходящи за апартамент

Характеристики на породата: Мъжките екземпляри тежат от 5 – 10 кг, а женските 5 – 7 кг.

Ще я познаете по гъстата и с подкосъм козина, както и голямата и кръгла глава.

3. Персийска котка

Персийските котки са спокойни, любвеобилни, изпълнени с доверие към хората. Обикновено си избират един от членовете на семейството, когото истински боготворят и са му изцяло предани. Настоятелно искат да им се обърне внимание като стоят до стопанина си и го гледат в очите.

сива персийска котка

Характеристики на породата : Копринено мека козина, дълга около 10 сантиметра, а около врата може да достигне и 20см. Персийските котки са средни по големина, достигащи до 5-6 килограма. Стандартът позволява всякакви разцветки, като към момента са признати над 150 различни вида.

4. Бирманска котка

Бирмата е послушна котка, за която се твърди, че произхожда от храмовете на древна Бирма. Тези котки са едни от най-лесните за отглеждане и не създават неприятности. През нощта рядко биха ви събудили, по-скоро ще се намърдат някъде в краката ви.

Идеално се разбират с малки деца и други домашни любимци.

5. Хималайска котка

Дългокосместа домашна котка, наподобяваща персийската, Хималайските котки са сладки, нежни и добродушни, предпочитат живота на закрито, което ги прави идеални котки за апартамент. Те не обичат нищо повече от вниманието на стопаните си и обожават редовното галене и подстригване. Въпреки че тези котки обикновено са силно социални животни, известно е, че понякога са доста капризни.

6. Мейн Кун

Мейн кун има отличителеният външен вид на малък рис. Масивна и мускулеста котка с дебела и дълга опашка. Големите и размери могат да ви наведат на мисълта, че и е необходимо голямо жилищно пространство. Обаче те са спокойни и обичат да се излежават.

порода-котки-мейн-кун

7. Руска синя котка

Интелигентна, игрива, съобразителна, с мелодично и ненатрапчиво мяукане. Поначало много резервирана и тиха, тя е недоверчива към непознати, но е много мила и нежна със стопаните си. Те обичат да играят с различни играчки и развиват лоялни връзки с любимите си хора и други семейни домашни любимци. Обикновено са резервирани около непознати, освен ако не са отгледани в активно домакинство.

Заключение

Докато котките имат всичко необходимо, както физически, така и психически, те могат да живеят във всякакъв размер къща. Но както установихме, някои са по-подходящи за живот в апартамент, отколкото други, поради чертите на характера и нивото на активност. Вземете една от тези породи котки и направете апартамента си по-малко скучен.

Сподели
Туитни

Свързани статии

как да се грижим за чихуахуа

Как да се грижим за чихуахуа ?

Ако наскоро сте осиновили чихуахуа или мислите да си вземете такова за нов най-добър приятел, прочетете, за да научите повече за това как да се

Защо трябва да обучавам кучето си

Защо трябва да обучавам кучето си?

Много хора са виждали добре обучени кучета по телевизията и си мислят, че това е някаква извънземна практика, която далеч не ги касае. Други пък

Статии и съвети за домашни любимци

pet4you

Всяка година все повече кучета и котки срещат съдбата си на улицата.

Не изхвърляйте домашния си любимец !

Осинови
Промотирани обяви
Любими
Вашата реклама
Груминг салони

Вход

Регистрация

Нова Парола

Моля, въведете вашето потребителско име или имейл адрес, ще получите връзка за създаване на нова парола по имейл.