Най-добрите кучета за трюфели – Топ 10

кучета-за-трюфели

Въведение

Трюфелите обикновено се намират от добре обучени прасета или кучета , заради острото си обоняние. Ако целта ви е да станете добър в намирането на трюфели, не можете да разчитате само на своите знания, умения и опит. Вярното и добре обучено куче за трюфели е незаменимо в откриването на трюфели.

Необходимите умения, които всички кучета за трюфели трябва да притежават :

  • Изключително развито обоняние
  • Физическа издръжливост
  • Психическа стабилност
  • Слаб хищнически инстинкт
  • Добро поведенческо възпитание
  • Специфично обучение

1. Лагото Романьоло

лагото романьоло

Тази интелигентна порода в началото използвана за ловно куче, главно за водни птици – патици, от където идва и наименованието им водно куче. Но поради изключителното си обоняние по-късно намира значението си в живота с откриването на трюфели през Първата и Втората Световна Война и така до днес остава най-добрата порода за търсене на трюфели.

Реклама

2. Спрингер Шпаньол

Спрингер Шпаньол - топ 2 в кучета за трюфели

Попринцип Спрингер шпаньол е порода за лов на птици, която процъфтява, когато работи рамо до рамо с други кучетата по време на лов.
Този нетърпелив ловец е с естествена склонност към извличането на информация, което го прави идеален избор за търсенето и след това предаването на трюфелите.

3. Бигъл

Бигъл

Малка весела порода, която е запален ловец на зайци, Бигълът обикновено може да бъде намерен с нос, залепен за земята.
Това кученце притежава добро обоняние и дълги кучешки уши, които помагат на миризмите да се издигат от земята до носа му, като помагат на бигъла да открие ценния трюфел .

4. Пудел

пудел

Тази интелигентна порода не е само сладка, но е и отличен избор ако искате да си закупите куче за трюфели. Носът и внимателният им характер прави Пуделите отлични за откриването на трюфели.

Реклама

5. Белгийска Овчарка

белгийска овчарка

Белгийската овчарка е стриктна, умна и с изключително развито обоняние. Нищо чудно, че е една от най-добрите породи кучета, използвани от полицията и военните.

Всички тези качества правят Белгийската овчарка много-добра в намирането на трюфели.

6. Немска Овчарка

немска-овчарка

За никого не е изненада, че виждаме още едно полицейско куче в топ 10 породи кучета за трюфели. Немската овчарка е безпогрешен отривател на трюфели

7. Голдън Ретрийвър

голдън-ретрийвър

Едно от най-известните семейни породи кучета. Тези сладури с тяхната интелигентност могат лесно да бъдат обучени за намиране на трюфели.

Реклама

8. Германски Пойнтер

германски-пойнтер

Добре познатата ловджийска порода кучета – Германския Пойнтер е отличен намирач на трюфели. Тяхното желание за обучение, физическата им стабилност, тяхното послушание и с отличното им обоняние постигнат невероятни успехи в откриването на трюфели.

9. Кокер Шпаньол

кокер-шпаньол

Tази благородна порода с английски произход, селектирана за лов. Въз основа на строги естетически критерии, подходящи за висшето общество, е сред най-добрите, когато става въпрос за намиране на трюфели.

10. Бордър Коли

бордър-коли

Известни със своята интелигентност и трудолюбие, тези средно-големи кучета с разрошена черно-бяла козина са интелигентни и енергични. Благодарение на тази енергия, съчетана с интелигентност и висока обучаемост, Бордър Колитата могат да бъдат невероятни в откриването на трюфели.

Ако сме ви помогнали с избора на правилното куче, разгледайте обявите за кучета

Сподели
Туитни

Свързани статии

Здравословни проблеми при кучетата

Здравословни проблеми при кучетата

Здравето на кучетата е от съществено значение, но като грижливи стопани, понякога неосъзнато не отделяме достатъчно внимание на поддръжката и защитата на нашите космати приятели

С куче на море - плажове за домашни любимци

С Куче на море, Къде? Плажове в България

Всяка година посещението на Българското Черноморие с куче става все по-сложно, общините налагат забрани за кучета по плажовете в България. От Pet4you ви съветваме преди

имена на кучета

Топ 10 имена на кучета

Ако се затруднявате с избора на име за кучето си, вижте нашата класация за 10-те най-добри имена на кучета .В тази статия ще разгледаме само

Статии и съвети за домашни любимци

pet4you

Всяка година все повече кучета и котки срещат съдбата си на улицата.

Не изхвърляйте домашния си любимец !

Осинови
Промотирани обяви
Любими
Груминг салони

Вход

Регистрация

Нова Парола

Моля, въведете вашето потребителско име или имейл адрес, ще получите връзка за създаване на нова парола по имейл.